hoe bereken je procenten in breuken

onze procenten verschil calculator! Oefen dit apart: Als er geen komma staat in het getal, zet je die achter het getal. Maar dan moet je rekenen met een kommagetal.

Bij een taart die in 3 stukken is verdeeld, heten de stukken én derde, oftewel 1/3, oftewel 1 van de 3 stukken. Hoe bereken je procenten van een willekeurig getal? Deze sommen los je op met de procent berekenen formule.

Hoe bereken je procenten uit rekenmachine,

Je leert in deze video hoe je met procenten moet rekenen. Toevallig is de jas deze week in de aanbieding met 20 korting. 10 betekent: delen door 10, dus 8,50 korting. Nu is de vraag hoeveel procent dat is van de oude prijs. Dat wil zeggen: als je hebt uitgerekend dat iets bijvoorbeeld 25 is, dan is het percentage. Hierbij staan ook de kommagetallen die erbij horen. Om 1 promille te berekenen moet je dus delen door 1000. Bij een taart die in 3 stukken is verdeeld, heten de stukken én derde, oftewel 1/3, oftewel 1 van de 3 stukken. Daarna komt de 75 aan de orde. Vul Basisgetal in; getal of bedrag waarover je het percentage wil berekenen (veld Number to find of: ). Geef Eindwaarde op; het getal waarmee je eindigt, dit kan zowel onder als boven beginwaarde liggen (veld Ending Value toets na invullen van de velden op de Calculatie knop en het verschilpercentage tussen beide waardes volgt (antwoord in plus of min ). Dat is dus een deelsom: 93 : 6,20.